woensdag 19 november 2014

Sportklassen woensdag 19 november

Dag 3, even een beetje als een echte steenkoolmijnwerker...

Vanmorgen lagen de meeste leerlingen om 7u30 nog zalig te ronken toen ik de kamers binnenging. "Ooooh, juffrouw moeten we nu al opstaan?" Velen hadden dus echt nog zin om nog een tukje te doen.
Na een goed ontbijt vertrokken we met de bus naar Beringen. Daar bezochten we de plaats waar vroeger steenkoolmijnen waren. Als echte werknemers, met een stoffen jas en helm aan, werden we volledig meegetrokken in de tijd van toen. Het was een heel interessante ochtend en de leerlingen deden echt hun best om goed te luisteren.
Toen we klaar waren met het middagmaal, gingen we sporten. Badminton en B-golf stonden op het programma. Badminton spreekt voor zich, een intensieve sport waarbij je het pluimpje met je raket moet raken en punten maken. Bij B-golf mag je je voorstellen dat de leerlingen de beginners kneepjes van echte golf leerden. Enkele accidentjes mochten natuurlijk niet ontbreken bij het zwaaien met die golfstick. Maar gelukkig niets ergs. Na het sporten hielden we ons rustig bezig met een boek of gezelschapsspel, terwijl elk om beurt van een lekkere warme douche genoten werd.
Enkele leerlingen werden dan verrast met een leuke brief of kaartje van thuis.
Vanavond gingen we met z'n allen nog eens naar de schaatspiste. Maandag leerden we enkele oefeningen en nu konden we dit nog eens uitproberen. Leerlingen die maandag bijna niet recht konden staan op het ijs, deden dit vandaag al stukken beter. Tourtjes zonder hulpkarretje lukten al. Je ziet dat onze dagen erg goed gevuld zijn. De leerlingen zijn heel enthousiast en maken veel plezier. Opnieuw een plezante, sportieve, drukke dag die alweer voorbij is.
Intussen ligt iedereen in bed. Het is overal stil. Slaapwel en tot morgen!
Meer foto's vindt u op de website van de school.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten