donderdag 20 november 2014

Donderdag 20 november

Dag 4, de voorlaatste dag...

Momenteel zijn alle fuifbeesten nog volledig uit de bol aan het gaan op de gezellige fuif. Ze hebben al gesprongen, gezongen, gedanst en een slow mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
Iedereen geniet van de laatste avond hier in Herentals.

Vanmorgen waren heel wat leerlingen vroeg uit de veren om een paar kilometer te gaan lopen met Meester Tim en Patrick. Dan aten we lekkere boterhammen en dronken warme chocomelk, thee of koffie.
Na het ontbijt trokken we voor de voorlaatste keer naar de sporthal. Daar deden we ping-pong en speelden een spel in het bos. In het bos moesten de leerlingen een kamp bouwen en zo vlug mogelijk de code proberen te kraken. Na een uur had 1 groep de code gevonden en moest de kapitein van de groep de vlag naar zijn kamp brengen. Deze groep was dan ook meteen gewonnen. Het was zuchten en puffen geblazen, want in het bos moesten ze de hele tijd bergop en bergaf lopen.

Vanmiddag kregen de leerlingen een boog in hun handen en mochten de pijl naar de roos schieten. Marie-Sophie schoot als enige midden in de roos en kreeg daarbij meteen 1000 punten. Ze verschoot er zelf van. Na boogschieten gingen we opnieuw naar buiten in het bos. Daar kregen de leerlingen een kaart en kompas en moesten enkele palen in de omgeving zoeken. Voor sommigen een hele moeilijke opdracht, anderen vonden dit poepsimpel.

De kamers werden daarna opgeruimd en de valiezen gemaakt. Een heel karwei, want alles wat maandag uit de valies gehaald werd, moest er nu weer in kunnen. De mama's zullen blij zijn want de vuile en propere kleren werden door heel veel kinderen gewoon bij elkaar gepropt. Nee, dat moet niet in een plastieken zak. Mama zal dat wel allemaal wassen. Aiaiai, kindjes toch é.

Zo meteen kruipen we voor de laatste keer hier in ons bed. Morgen mogen we weer zalig in ons eigen bedje slapen. Enkele kinderen verlangen daar al naar, maar heel veel leerlingen vinden dat de week veel te vlug gegaan is en hebben helemaaaaaal nog geen zin om naar huis te gaan. Je merkt dus dat we het hier wel naar onze zin hebben.

Morgen vertrekken we rond 10u naar Technopolis. Daar gaan de leerlingen vrij op onderzoek uit. We verwachten dat we dan rond 16u op school zullen zijn. Tot morgen!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten